De winkelwagen is leeg

CeBIT 2015 - Nederlandse Deelnemers

CeBIT 2015 8

CeBIT is ’s werelds grootste en meest internationale vakbeurs op het gebied van ICT. De CeBIT presenteert zich ieder jaar in Hannover op ’s werelds grootste beursterrein en word gezien als dé barometer van de IT-industrie. Organisator Deutsche Messe AG verwacht aankomende editie een opkomst van meer dan 3.500 exposanten en 200.000 professionele bezoekers uit meer dan 100 landen.

Thema 2015: d!conomy
Wederom zal de CeBIT 2015 het centrum zijn van de IT en haar snelgroeiende invloed op alle gebieden van het bedrijfsleven en de samenleving. Tevens is de hedendaagse IT een belangrijke motor van innovatie. In samenspraak met de IT-industrie heeft de Deutsche Messe gekozen voor ‘d!conomy’ als het leidend thema voor de editie van 2015. Digitalisering is overal en geeft steeds meer aspecten van het werk en het sociale leven vorm. IT transformeert bestaande bedrijfsmodellen en geeft tegelijkertijd ruimte voor volledig nieuwe bedrijfsmodellen. Informatietechnologie heeft nu de mogelijkheid om in korte tijd hele industrieën te verstoren. d!conomy omvangt deze ontwikkeling perfect.

Internet der Dingen
Eén van de thema's onder de d!conomy paraplu is het Internet der Dingen en de allesomvattende trend richting netwerken en integratie. In de verwerkende industrie, zijn deze thema's meestal aangeduid als Industrie 4.0 en hebben betrekking op digitaal geïntegreerde productie en machine-to-machine communicatie. Dit is onder andere te zien in de automobielindustrie, dat sterk gekenmerkt wordt door zeer complexe productieprocessen en nauwe integratie tussen fabrikanten en toeleveranciers. Tevens zijn de door deze industrie geproduceerde voertuigen uitgerust met een continu groeiend aantal digitale en netwerkmogelijkheden die een steeds belangrijker worden voor de consument bij de aanschaf van het voertuig. Tegelijkertijd past de dienstensector big data, cloud computing, mobiele applicaties en sociale media toe om een nieuw, sterk geïndividualiseerd aanbod te ontwikkelen. Ook in de logistieke sector worden deze digitale trends ingezet om de benutting van de vervoerscapaciteit te optimaliseren. De digitale trend geldt ook voor de retail sector, die steeds meer gebruik maken van nieuwe hardware-elementen. Zoals bijvoorbeeld beacons, kleine bluetooth sensoren dat bluetooth signalen detecteert en zo kan communiceren met de consument in de winkel door bijvoorbeeld coupons of aanbiedingen te ‘pushen’ naar zijn het mobile apparaat. En in de geneeskunde, biedt de mogelijkheid om eindeloze hoeveelheden data in enkele seconden te verwerken een compleet nieuw scala aan diagnostische methoden en behandelingen. Kortom de invloed van ICT groeit nog steeds gestaag in alle takken van business.

Nederlandse Deelname
Op de CeBIT 2015 vindt u 33 Nederlandse deelnemers. Bekijk alle Nederlandse deelnemers hier. Tevens vindt u alle exposanten op de CeBIT hier of in de CeBIT app.

 

Klik hier voor tickets

Klik hier om naar de beurspagina CeBIT beurspagina te gaan.