De winkelwagen is leeg

Holmatro Rescue Experience: De 35.000 Euro Extrication Challenge

Holmatro

HOLMATRO | PERSBERICHT | MAART

 

Dit jaar zullen we tijdens INTERSCHUTZ - van 8-13 juni in Hannover, Duitsland - een speciale editie organiseren van onze Holmatro Rescue Experience: De 35.000 Euro Extrication Challenge. Dit internationale evenement wordt ondersteund door de INTERSCHUTZ organisatie (Deutsche Messe) en vindt buiten op het beursterrein plaats op een oppervlakte van 1500 m2. We nodigen hulpverleningsteams overal ter wereld uit om zich in te schrijven voor deze ‘Challenge’ en te laten zien hoe goed zij een bevrijding uit een voertuig uitvoeren in een realistisch ongevalsscenario. Ze krijgen daarbij de kans om met spiksplinternieuwe auto's te werken. De drie winnende teams worden beloond met fantastische prijzen met een totale waarde van € 35.000!

Over het evenement

Deze Rescue Experience zal naast het competitie-element ook volop entertainment bieden gedurende alle zes dagen van ‘s werelds meest toonaangevende brandweer- en hulpverleningsbeurs in Duitsland, INTERSCHUTZ 2015. Teams van over de hele wereld kunnen zich vanaf nu inschrijven voor ‘De 35.000 Euro Extrication Challenge’. Het ene team na het andere zal worden uitgedaagd om een 20-minuten durende bevrijding uit te voeren op een personenauto met behulp van Holmatro redgereedschap. Alle gebruikte auto’s zullen gloednieuw zijn! Een unieke kans voor hulpverleners, die nu de mogelijkheid hebben om hun vaardigheden te oefenen op de nieuwste voertuigmodellen. Voordat zij aan de slag gaan met hun scenario, krijgt elk team een training ‘Werken met Holmatro Redgereedschap’ en een Masterclass ‘Praktische Kniptechnieken’.

Professionele organisatie
Holmatro’s eigen Rescue Consultant, Ian Dunbar, is verantwoordelijk voor de algehele organisatie en opzet van de diverse ongevalsscenario’s. Een groep ervaren internationale juryleden uit Australië, Engeland, Duitsland en Ierland houdt toezicht op elk scenario, bewaakt de veiligheid en selecteert de uiteindelijke winnaars. De teamleden worden beoordeeld op de manier van leidinggeven, en op hun medische en technische vaardigheden. Er wordt onder andere gelet op het toepassen van de Team Approach, het gebruik van de juiste technieken, het medisch handelen, behandeling van slachtoffer(s), communicatie op de ongevalslocatie en de overall prestatie. En ‘last but not least’ wordt ook de beste team spirit beloond!

Prijzen
Naast de eer, worden de drie winnende teams ook beloond met geweldige prijzen:
1. BESTE TEAM ALGEMEEN: Holmatro redgereedschap set ter waarde van € 20.000
2. BESTE TECHNISCHE TEAM: Holmatro redgereedschap set ter waarde van € 10.000
3. BESTE TEAM SPIRIT: Holmatro redgereedschap set ter waarde van € 5.000

LIVE-uitzending
Deze speciale editie van de Rescue Experience wordt LIVE uitgezonden door middel van streaming video en zal te zien zijn op de homepage van onze nieuwe event website, die hiervoor speciaal is ontwikkeld. Familie, vrienden en collega's kunnen op die manier thuis alles volgen en de teams in actie zien tijdens de Extrication Challenge. We houden je continu op de hoogte van alle ontwikkelingen voor en tijdens dit 6-daagse evenement via de event website en via onze sociale media. Dus zorg dat je ons volgt op:

Facebook: Holmatro Rescue World
Twitter: @holmatrorescue 
Event website: http://live.holmatro.com
Gebruik deze event hashtag in je berichten en tweets: #holmatrolive

GRATIS inschrijving: Meldt je team nu aan!
Zoals gezegd, zal deze speciale editie van de Holmatro Rescue Experience plaatsvinden van 8-13 juni 2015 tijdens INTERSCHUTZ 2015 in het Duitse Hannover. Het evenement vindt plaatsvinden op het beursterrein buiten. Je kunt je team gratis inschrijven via onze event website. Deelname is inclusief gratis 2-daagse entree en parkeren voor INTERSCHUTZ, twee exemplaren van het Holmatro trainingsboek 'Reddingstechnieken bij voertuigongevallen', een posterset en een opname van jullie teamprestatie tijdens de 35.000 Euro Extrication Challenge. Omdat het aantal deelnemers beperkt is, adviseren wij je om je team zo snel mogelijk in te schrijven!

Ga voor meer informatie en registratie naar de event website: http://live.holmatro.com

Een uitgelezen kans voor hulpverleners vanuit de hele wereld om aan de slag te gaan met het nieuwste Holmatro redgereedschap op de nieuwste voertuigen, terwijl zij Holmatro VIP-gasten zijn op ’s werelds meest toonaangevende hulpverleningsbeurs in Duitsland, INTERSCHUTZ 2015!

Klik hier om naar de beurspagina INTERSCHUTZ te gaan.