De winkelwagen is leeg

Amerikaanse president Obama opent HANNOVER MESSE 2016

barack obama standard teaser tablet

HANNOVER MESSE 2016 (maandag 25 t/m vrijdag 29 april):

De Amerikaanse president Barack Obama zal samen met de Duitse bondskanselier Angela Merkel de HANNOVER MESSE 2016 openen. Dat maakten het Witte Huis in Washington en Deutsche Messe AG in Hannover op 30 december bekend. De Verenigde Staten van Amerika zijn dit jaar het partnerland van de belangrijkste industriebeurs ter wereld, die van 25 t/m 29 april in Hannover wordt gehouden. Obama zal aanwezig zijn tijdens de officiële openingsmanifestatie van de beurs op zondag 24 april. Op maandagochtend is de traditionele beurswandeling van de Duitse bondskanselier Merkel gepland.

„De toezegging van Obama is geweldig nieuws voor de internationale uitstraling van de HANNOVER MESSE“, zegt dr. Jochen Köckler, lid van de raad van bestuur van Deutsche Messe AG. „En de timing is perfect: de Verenigde Staten hebben zich in het kader van hun hernieuwde industrialisatie ontwikkeld tot een zeer aantrekkelijke zakelijke partner voor de industrie. Ze zijn bijvoorbeeld voor de Duitse machine- en installatiebouw inmiddels exportmarkt nummer een. “

Dit jaar worden circa 5.000 industriële ondernemingen uit 70 landen op de HANNOVER MESSE verwacht. In het middelpunt van de beurspresentaties staan moderne productie- en energietechnologieën. Onder het centrale thema Persbericht „Integrated Industry – Discover Solutions“ ervaren vakbezoekers uit vele landen in Hannover hoe ze hun productiefaciliteiten in het digitale tijdperk stap voor stap kunnen ombouwen tot een intelligente fabriek. Al enkele jaren loopt de HANNOVER MESSE voorop wanneer het gaat om Industrie 4.0, het project voor intelligente productie met gebruikmaking van netwerken. Vakbezoekers uit energiebedrijven vinden op de HANNOVER MESSE technische oplossingen voor een intelligente opwekking, distributie, verdeling en opslag van energie.

De Verenigde Staten zijn voor het eerst partnerland van de HANNOVER MESSE. Circa 250 ondernemingen uit de grootste economie ter wereld zullen op het beursterrein in Hannover oplossingen presenteren voor een industrie die op netwerken is gebaseerd. Ze willen contacten aanknopen met potentiële zakenpartners uit de hele wereld.

 

Meer informatie over VS partnerland vindt u hier.