De winkelwagen is leeg

De Metaalunie organiseert Holland Paviljoen op IMTS Chicago

IMTS

Koninklijke Metaalunie organiseert voor het Nederlandse bedrijfsleven een Holland paviljoen op de International Manufacturing Technology Show (IMTS) 2016, die plaats van 12-17 september 2016 in Chicago. Het is een initiatief van Metaalunie in samenwerking met het Nederlands Consulaat in Chicago. IMTS 2016 is voor de Nederlandse High Tech Systemen & Materialen (HTSM) sector een strategisch belangrijke beurs. Het Programma Strategische Beurzen ondersteunt de aanwezigheid op deze beurs, zodat de Nederlandse metaalsector zich goed kan neerzetten.

Amerikaanse industrie
De Amerikaanse maakindustrie groeit in snel tempo en kan daarbij goed gebruik maken van de hoogwaardige technologische kennis en producten uit Nederland. Manufacturing in high tech, zorgt voor banen, is schoon en daardoor meer dan welkom in de 'urban' omgeving is het credo. Obama investeert alleen al 250 miljoen dollar federaal geld in de digital manufacturing innovation. Deze ontwikkelingen bieden een enorme kans voor Nederlandse exporteurs. Volgens een onderzoek van ING van maart 2015 presteert de Nederlandse maakindustrie de afgelopen jaren sterk in de export naar de VS; met in omvang de grootste exportsector naar de VS en ook één van de snelste groeiers. Door deze positieve vooruitzichten voor de Amerikaanse economie en het bovengemiddeld presteren van de industrie kan de Nederlandse maakindustrie haar positie in de VS verder uitbouwen.

IMTS; het platform voor mkb-toeleveranciers om zich op de Amerikaanse markt te presenteren
IMTS is de grootste industriële beurs van de Verenigde Staten en één van de grootste ter wereld. Meer dan 114.000 professionals uit de maakindustrie komen naar de IMTS om te netwerken en investeringsbeslissingen te maken. Ze maken kennis met de nieuwste technologieën op het gebied van additive en digital manufacturing, robotics en big data. Ook vinden er conferenties, netwerkevents en seminars over de nieuwste ontwikkelingen plaats.

IMTS focust op trends en ontwikkelingen van (nieuwe) technieken en processen:
- Machine componenten/cleaning
- Machinegereedschappen
- Metaalbewerking: snijtechnologie, laser, finishing, etc.
- Additive & digital manufacturing (o.a. 3D printing)
- IT - technologische software zoals Controls & CAD CAM (Smart Manufacturing), EDM
- 3D Meettechnologie & systemen, kwaliteitscontrôle
- En meer

Deelnemende bedrijven kunnen hun innovatieve producten tentoonstellen aan een groot internationaal publiek uit de maakindustrie, kennis opdoen en contacten leggen. Er is gekozen voor een prominente plek in de East Hall op de Industrial Supply North America (ISNA. Deze richt op toelevering en industriële automatisering. De Holland Info Stand heeft een plek in de North Hall.

Deelname is interessant voor o.a.:
- Toeleveranciers van hoogwaardige technologische producten
- Machinebouwers
- Bedrijven die modules en systemen ontwikkelen en maken
- Producenten van hoogwaardige gereedschappen
- Bedrijven in de Industriële automatisering
- Engineering bedrijven

Nederlands paviljoen
Het Holland High Tech Paviljoen is het middelpunt van de Nederlandse activiteiten tijdens de IMTS. Door de ondersteuning van het Programma Strategische Beurzen op de IMTS beurs kunnen we de Nederlandse maakindustrie goed neerzetten In het paviljoen kunt u uw kennis, projecten en producten tentoonstellen. U kunt er ook contacten en delegaties ontvangen en elkaar ontmoeten tijdens de netwerkmomenten. Het Nederlands Consulaat in Chicago heeft bovendien een Holland informatiestand op de IMTS. Deze stand zorgt voor extra Holland promotie en wordt ingezet voor actieve doorverwijzing naar het Paviljoen. De Holland informatiestand heeft een plek in de North Hall.

De voordelen van collectieve deelname op een rij:
- Toegevoegde waarde van collectieve uitstraling van Holland Branding
- De organisatie wordt u uit handen genomen;
- Een prominente plek in East Hall: IMTS en alle co-shows in één hal;
- Gebruik van de Holland Lounge, waar u mensen kunt ontvangen en kunt netwerken;
- Holland lounge heeft voorzieningen voor catering. Er wordt tevens gezorgd voor een hostess;
- Extra profilering van Holland Paviljoen via diverse communicatie uitingen, zoals persberichten vooraf aan de beurs Daarnaast opname beurscatalogus;
- Ondersteuning van Consulaat-Generaal in Chicago;
- In samenspraak met het consulaat kan er voor u individuele matchmaking worden georganiseerd;
- Samen op stap: Versterken netwerk, uitwisseling van kennis en ervaring;
- Georganiseerde netwerkmeeting;
- Standbouw: Maatwerk stand met maatwerk meubilair, Wanden worden voorzien van uw opdruk;
- Ondersteuning bij oplevering door standbouwer;
- Conceptvoorstel
- Voorstel wordt gedaan voor ticket en hotel;
- Nederlands Consulaat in Chicago heeft bovendien een Holland informatiestand op de IMTS. Deze stand zorgt voor extra Holland promotie en wordt ingezet voor actieve doorverwijzing naar het Holland Paviljoen. De Holland informatiestand heeft een plek in de North Hall;

Kosten deelname per m²: € 739,- (excl. BTW).
Deze prijs is exclusief: material handling en drainage kosten voor eigen producten, reis- en verblijfkosten, verbruik van catering, water/elektriciteit, WIFI, schoonmaak, etc.

Informatie en aanmelding
Aanmelden staat open voor alle bedrijven in de Nederlandse industrie. Neem contact op met Team Internationaal Ondernemen: Ivonne Dentjens, of beleidssecretaris Paul Verlinden van Koninklijke Metaalunie, afdeling Beleid, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 030 – 605.33.44. Meer informatie en aanmelden www.metaalunie.nl.

Klik hier voor de IMTS beurspagina.

Tags: IMTS, IMTS 2016,, metaalunie,