De winkelwagen is leeg

SmartLAB: het intelligente lab van de toekomst

SmartLAB LABVOLUTION

Het volgende hoofdstuk in de SmartLab succesverhaal bij LABVOLUTION

Het nieuwe Smartlab Innovation Network bevordert de ontwikkeling van lab-technologie. Vorig jaar bleek de speciale expositie "SmartLAB – het intelligente lab van de toekomst" zeer populair bij de bezoekers tijdens de première van de labtechnologiebeurs LABVOLUTION in Hannover.

Dit jaar vindt de lancering van het SmartLab Innovation Network plaats. Gefinancierd door het Duitse Ministerie van Economische Zaken en Energie (BMWi) als onderdeel van het Centraal Innovation Program voor het MKB (ZIM), wordt het netwerk gewijd aan de ontwikkeling en standaardisatie van innovatieve laboratoriumtechniek. Veel van de partnerbedrijven uit de wetenschap en de industrie die betrokken zijn bij SmartLAB op LABVOLUTION hebben SmartLAB Innovation Network tevens opgericht. De speciale SmartLAB expositie zal opnieuw als integraal onderdeel van LABVOLUTION / BIOTECHNICA volgend jaar worden gepresenteerd van 16 tot 18 mei 2017.

Met behulp van een visionair prototype lab, laat SmartLAB zien hoe het laboratorium er in het tijdperk van digitalisering en Industrie 4.0 uit zal komen te zien. "De positieve resultaten hebben ons in staat gesteld om de krachten te bundelen met bijna al onze huidige partners en een aantal nieuwe partners om dit innovatienetwerk voor het lab van de toekomst op te zetten," zei Dr Sascha Beutel, medewerker aan het Instituut voor Technische chemie aan Leibniz Universiteit in Hannover en woordvoerder van het SmartLAB initiatief. "Dit stelt ons in staat om snel en eenvoudig aanvragen voor gedefinieerde projecten van individuele aard in te dienen, wat betekent dat een groot aantal innovaties zal worden ontwikkeld door de volgende LABVOLUTION 2017."

Klik hier voor de gehele perstekst in het Engels.
Klik hier voor onze LABVOLUTION / BIOTECHNICA pagina.

Tags: Hannover, LABVOLUTION 2017,, BIOTECHNICA 2017,