De winkelwagen is leeg

Hannover Consultancy op Duitslanddag 29 september 2016

Duitslanddag 29 09 16

Op donderdag 29 september 2016 organiseert de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) in samenwerking met Euler Hermes de tweede editie van de Duitslanddag! De eerste Duitslanddag in 2015 trok ruim 800 bezoekers, werd trending topic op twitter en creëerde een platform voor kennisuitwisseling en het leggen van contacten tussen partners en bezoekers.

Wat is de Duitslanddag?
De Duitslanddag is een informatiebijeenkomst waar Nederlandse ondernemers advies kunnen inwinnen voor hun activiteiten op de Duitse markt. Het veelzijdige programma bestaat uit een beursvloer met ca. 45 stands, 12 workshops en 15 infosessies. Daarnaast is er een plenair programma met inspirerende sprekers en bestaat ruime gelegenheid tot netwerken en het uitwisselen van ervaringen.

Doelgroep van de Duitslanddag
Samen met ruim 60 partners verstrekken de DNHK en Euler Hermes tijdens dit evenement een breed spectrum aan informatie voor Nederlandse ondernemers, die zich oriënteren op de mogelijkheden van zakendoen in Duitsland of hun bestaande activiteiten bij de oosterburen willen uitbreiden en/of verbeteren.

Deelname Hannover Consultancy
Als Nederlandse vertegenwoordiging van de Deutsche Messe Hannover vinden wij het belangrijk een steentje bij te dragen aan deze Duitslanddag. U vindt ons op standnummer 7.4. Tevens zal Victor Koppelaar, Managing Director van Hannover Consultancy, om 11.00 een infosessie verzorgen met als thema 'contacten leggen op beurzen in Duitsland'. Voor meer informatie neemt u contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Programma Duitslanddag:

Opening
De Duitslanddag start om 9:30 uur met een panelgesprek als introductie op het programma en een expertvisie op zakendoen in Duitsland. In het openingspanel zullen plaatsnemen:
- Günter Gülker, DNHK
- Bas Pulles, RVO
- Mike de Bresser, Euler Hermes

Lunch
Om 12:15 uur presenteert Ana Boata, Economist Europe bij het Economic Research Department van Euler Hermes te Frankrijk in een notendop de onderzoeksresultaten van de speciaal voor de Duitslanddag uitgevoerde studie “Trading with Germany and neighbors: Top 10 tips for boosting Dutch exports!”(voertaal Engels).

Aansluitend start omstreeks 12:30 uur het middagpanel, waarin drie met succes op de Duitse markt gestarte ondernemers hun ervaringen delen met het aanwezige publiek. In het panel neemt eveneens een bijzondere Duitslandexpert plaats – meer info volgt!

Afsluiting
Een unieke infosessie door Prof. Imminger van de Gesellschaft für innovative Marktforschung ‘Das Image von “Made in Holland”’ vindt om 15:40 uur plaats op het grote podium.

Aansluitend wordt de Duitslanddag omstreeks 16:00 uur op ludieke wijze afgesloten met een live Duitslanddag-quiz, waarin de belangrijkste thema’s van de dag nogmaals de revue passeren. Op het podium strijden enkele standhouders en sprekers om de titel Duitslandexpert. Ondertussen kunnen de deelnemers hun opgedane kennis testen en tevens zelf de experts op de proef stellen.

plattegrond duitslanddag 2016

Klik hier voor de website van Duitslanddag.

Tags: Duitslanddag,, 2016,