De winkelwagen is leeg

Nederlandse deelname IMTS Chigago 2016

IMTS 2016

Metaalunie organiseert voor het eerst een Holland Paviljoen in de Industrial Supply Hall op de IMTS (East Hall), waar 8 bedrijven uit Nederland zijn vertegenwoordigd. Het Nederlands Consulaat in Chicago heeft bovendien een Holland informatiestand in de North Hall. 

De deelnemers aan het Holland Paviljoen op de IMTS 2016 zijn:
Bemet International BV
Core-Teq USA
Betech
Movexx
Elcee Group
Dutch Diamond Technologies BV
Industrieslijperij Van Frankenhuyzen
Machinefabriek Amersfoort
T&M Induction Heating

Waarom Amerika?
Metaalunie constateert ook onder haar leden al geruime tijd een groeiende belangstelling voor de VS. “Die belangstelling komt niet uit de lucht vallen.
De Amerikaanse maakindustrie revitaliseert in snel tempo en kan daarbij goed gebruik maken van de hoogwaardige technologische kennis en producten uit Nederland. Deze ontwikkelingen bieden een enorme kans voor Nederlandse exporteurs. Volgens een onderzoek van ING (2015) presteert vooral de Nederlandse maakindustrie de afgelopen jaren erg sterk in de export naar de VS. Met een omvang van € 4,6 miljard is dit de grootste exportsector naar de VS en met een gemiddelde jaarlijkse groei van 10% in de periode 2006-2014 ook één van de snelste groeiers. Het CBS berekende onlangs dat de Verenigde Staten de plek van Italië hebben overgenomen als vijfde belangrijkste exportbestemming. Met de positieve vooruitzichten voor de Amerikaanse economie en het bovengemiddeld presteren van de industrie kan de Nederlandse maakindustrie haar positie in de VS verder uitbouwen.

Over IMTS
IMTS is de grootste industriële beurs van de Verenigde Staten en één van de grootste ter wereld. Meer dan 2000 bedrijven nemen deel aan deze beurs die elke twee jaar plaats vind. Parallel aan de IMTS vinden in verschillende hallen sectorgerichte beurzen plaats zoals de Comvac (perslucht en vacuüm techniek) en industriële automatisering, oppervlaktebehandeling. Nieuw dit jaar is de toelevering beurs Industrial Supply. Lucht- en ruimtevaart industrie, automobiel industrie, medische technologie en duurzame technologieën zijn belangrijke sectoren die vertegenwoordigd zijn. IMTS trekt meer dan 114.000 bezoekers uit de maakindustrie die komen om te netwerken en investeringsbeslissingen te maken. U zult kennis maken met de nieuwste technologieën op het gebied van additive en digital manufacturing, robotics en big data. Voor meer informatie: www.imts.com.

Klik hier voor de IMTS beurspagina.

Tags: IMTS, IMTS 2016,, metaalunie,, Amerika,