De winkelwagen is leeg

Uitnodiging seminar: ICT-marktkansen in Duitsland

Van 23 tot en met 27 april 2018 vindt de Hannover Messe plaats, een van de grootste industriële beurzen ter wereld. In 2017 was er voor de eerste keer ook een Holland IT & Smart Industry House op de Hannover Messe. Digitalisering en ICT-toepassingen zijn namelijk onlosmakelijk verbonden met een moderne (industriële) economie. Om die reden heeft het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) de groeikansen en investeringsmogelijkheden voor het Nederlandse ICT-bedrijfsleven in een aantal Duitse sectoren in kaart gebracht: land- en tuinbouw, automotive, de maakindustrie, gezondheidszorg en infrastructuur.

Uit het onderzoek blijkt dat er voor Nederlandse ICT-bedrijven volop mogelijkheden zijn voor groei en investering in Duitsland. Er is met name een toenemende vraag naar kennis en kunde op de thema’s Internet of Things, Cyber Security, Big Data, Software Robotics, Cloud en Blockchain. Nederlandse organisaties zijn kansrijk om in te spelen op deze ontwikkeling vanwege de innovatieve en concurrerende ICT-sector, aldus het onderzoek. Nederlandse bedrijven hebben vaak al ICT-oplossingen op de plank liggen op technologische gebieden en domeinen. Dit biedt kansen voor samenwerking, toenemende export en kennisuitwisseling.

Aanmelden seminar ICT marktkansen in Duitsland
Heeft u interesse om deze kansen te benutten in verschillende Duitse sectoren met Nederlandse ICT-oplossingen? En wilt u tijdens de middag uw zakelijke netwerk vergroten, geïnspireerd worden door enkele Duitse organisaties en informatie inwinnen over de activiteiten die het Ministerie van EZK in 2018 gaat organiseren om Nederlandse organisaties met ICT-oplossingen te stimuleren in zaken doen op de Duitse markt? Meld u dan aan voor de seminar over ICT marktkansen in Duitsland op donderdag 30 november 2017. 

Insteek seminar
- informeren over de ontwikkelingen en kansen in verschillende Duitse sectoren;
- verbinden met Nederlands organisaties en Duitse kennisinstellingen, cluster- en netwerkorganisaties;
- enthousiasmeren en mobiliseren voor deelname aan het economische handelsbevorderingstraject rondom de Hannover Messe. 

Klik hier om u aan te melden. Dit kan tot uiterlijk 29 november 2017. Deelname is gratis. Het aantal deelnemers is beperkt. Meer informatie over het seminar is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Uitnodiging voor een seminar over groei en investeringskansen in Duitsland voor Nederlandse organisaties