De winkelwagen is leeg

HM2018: Holland High Tech IT & Smart Industry Paviljoen

Op het gebied van technologie is er één beurs wereldwijd die met kop en schouders boven alle andere uitsteekt: de Hannover Messe. In 2017 trok deze beurs 225.000 bezoekers. Dit is hét evenement voor de technologische industrie en daaraan gekoppelde IT en Smart product – en dienstverlening, met hooggekwalificeerde internationale bezoekers en een aantrekkelijk omlijstend programma.

Industrial Automation, Energy, Research & Technology, Industrial Supply en Digital Factory zijn de toptrends op deze Hannover Messe. Het evenement heeft een ongekende internationale uitstraling, niet alleen bij het bedrijfsleven in Duitsland, maar ook bij journalisten, politici en opinieleiders uit andere landen.

What’s in it for me? Waarom moet ik deelnemen? Wat brengt het mij naast deelname aan het paviljoen?
Het doel is Nederland positioneren, direct businesscontacten leggen en leads ophalen en netwerk (nationaal en internationaal)vergroten. Dit doen we door middel van een uitgebreid inhoudelijk programma met dagprogrammering per paviljoen, netwerkactiviteiten en matchmaking.

Ons Holland High Tech, IT & Smart Industry paviljoen biedt ruimte voor deelnemers om zich te presenteren, en daarnaast een collectieve ruimte met bargedeelte en catering, waar we onze gasten ontvangen. Vanuit een paviljoen met een open representatieve uitstraling organiseren wij gezamenlijk diverse activiteiten. Het Holland High Tech, IT & Smart Industry paviljoen zal nauw samenwerken met andere Nederlandse collectieve paviljoens:

 • Holland High Tech House in Hal 2 - Collectief van organisaties die zich bezig houden met research, development en high tech innovatie
 • Holland Industrial Supply Paviljoen in Hal 4 - Groot collectief van de toeleverindustrie

Terugblik op 2017: een zeer geslaagde eerste exercitie
Voor de eerste keer was er een Holland IT & Smart Industry House op de Hannover Messe 2017. Dit was een groot succes en mogelijk gemaakt door samenwerking tussen IT, HTSM, Smart Industry, HTSM, Team ICT, ECP, RVO, FME en het ministerie van Economische Zaken.

Groeikansen en investeringsmogelijkheden voor Nederlandse ICT-oplossingen in de Duitse Industrie zijn in kaart gebracht door een rapport – in opdracht van het ministerie van Economische Zaken – ‘Export opportunities for the Dutch ICT sector to Germany’. Hieruit blijkt dat er investeringskansen liggen voor Nederlandse ICT-oplossingen, producten en diensten op het gebied van:

 • Big Data
 • Cybersecurity
 • Software Robotics
 • in specifieke toepassingsgebieden Agro & Food, Smart Maintenance, Medische Technologie, Automotive en Robotica.

Holland High Tech IT Smart Industry Paviljoen

Vooruitblik op 2018: continueren en focus
Voor de 2018 editie van de Hannover Messe presenteren bedrijven, organisaties en kennisinstellingen vanuit de IT, High Tech en Smart Industry sector zich door middel van het Holland High Tech, IT & Smart Industry paviljoen voor de tweede maal op de Vakbeurs Digital Factory, die in de hallen 6,7 en 8 wordt gehouden op het Hannover Messe terrein.

Als collectief laten we zien dat men in Nederland moet zijn voor technologische oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen die wereldwijd spelen op het gebied van gezondheid, mobiliteit, energie, veiligheid en het klimaat. Smart Industry en ICT in Nederland zijn belangrijke cross-sectorale thema’s voor ondernemers in de hightech industrie wereldwijd.

De Digital Factory is de locatie op de Hannover Messe voor digitale processen in relatie tot industrie 4.0. De onderwerpen die tijdens de Digital Factory op de Hannover Messe aan bod komen zijn onder andere:

 • Virtual Product Development (CAx)
 • Big Data
 • Software Robotics
 • Blockchain
 • IT Security
 • Process Integration
 • Product Lifecycle Management (PLM)
 • Visualization
 • Manufacturing Execution Systems MES (Production Control)
 • Virtual Commissioning, Offline Programming and Set-UP
 • Rapid Prototyping and Rapid Manufacturing
 • Technical Sales and Service
 • Supply Chain Management
 • Enterprise Resource Planning (Production Planning)

Partnerland 2018: Mexico
Mexico is in april 2018 het partnerland van de Hannover Messe. Als Holland High Tech organisatie streven wij ernaar om met een aantal deelnemende bedrijven uit Mexico een gezamenlijke activiteit te organiseren.

Deelnamekosten
De kosten voor deelname bedragen € 825,00 per m2. Inbegrepen zijn de grondhuur, standbouw, aanmeldkosten, verplichte marketingbijdrage, standtoeslagen, organisatie, catering, OBS-systeem, deelnemersbijeenkomst en de promotionele activiteiten. Voor dit bedrag neemt de organisatie je de complete voorbereiding ten aanzien van de standbouw uit handen. Daarnaast profiteer je van de collectieve uitstraling van het Holland High Tech, IT & Smart Industry paviljoen. Minimale stand grootte is 6 m2 (exclusief het aandeel in het collectieve gedeelte). De kosten voor vierkante meters van het collectieve gedeelte (opslag, keuken, bar en zitjes) worden verdeeld onder de deelnemers (maximaal 2 of 3 m2 per deelnemende organisatie). Kosten voor transport, verzekering van expositiegoederen en extra voorzieningen in de stand zijn voor eigen rekening. De extra georganiseerde promotionele activiteiten zullen bijdragen aan meer traffic op de beursvloer. Voor incubators en startende ondernemingen zijn er mogelijkheden zich te presenteren in de collectieve ruimte. Neem gerust contact met ons op voor de voorwaarden en mogelijkheden.

Inschrijving
Is je belangstelling gewekt en wens je deel te nemen aan het Holland High Tech, IT & Smart Industry paviljoen op de Hannover Messe 2018, meld je dan zo spoedig mogelijk aan. Bij de indeling van de stand zal rekening worden gehouden met enerzijds een afspiegeling op de gewenste focus naar aanleiding van onze ervaringen vorig jaar en met de volgorde van aanmelding. Voor deelname aan deze activiteit gelden de Algemene Voorwaarden van FME.

Deelnemersbijeenkomst
Voorafgaande aan de beurs zal een vergadering met deelnemers plaatsvinden. Na de deelnemersbijeenkomst ontvang je een factuur voor 50% van de kosten. De resterende 50% van de kosten volgt na afloop van de beurs in april 2018.

Organisatie
In opdracht van de topsectoren ICT en High Tech System en Materialen (HTSM) en het programmabureau Smart Industry is aan FME gevraagd om de organisatie van het Holland High Tech, IT & Smart Industry paviljoen in handen te nemen. FME heeft jaren ervaring met het organiseren van het Holland High Tech Paviljoen in  hal 2 van de Hannover Messe. Ook heeft FME in de 2016 het Holland High Tech, IT & Smart Industry Paviljoen georganiseed. FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink zit bovendien in het topteam ICT en is voorzitter van het programmabureau Smart Industry.

Datum, tijd en plaats
23 april 2018 - 27 april 2018 | hele dag | Hannover | Hannover Messe

Contactpersoon
Rogier Blokdijk

Aanmelden voor
21 december 2017

Kosten
Prijs nader te bepalen

docxDownload het inschrijfformulier