De winkelwagen is leeg

Smart Future dankzij open innovatie en samenwerking

Samenwerking voor innovatie is de drijvende kracht achter de Nederlandse presentatie op de Hannover Messe 2018 (23-27 april 2018). Veel Nederlandse innovaties zijn het resultaat van gezamenlijk onderzoek van technologische bedrijven en kennisinstellingen, die in hun marktsegmenten tot de wereldtop behoren. Vaak zijn dit complete ketenoplossingen. Wij zijn er van overtuigd dat onze Nederlandse technologische excellentie, kennis, ervaring, pragmatische aanpak en internationale samenwerking cruciaal zijn om deeloplossingen te vinden voor de complexe maatschappelijke uitdagingen, waar alle landen mee te maken hebben: mobiliteit, gezondheid, duurzame energie, (cyber) security en klimaatverandering.

De Hannover Messe is met circa 6500 internationale exposanten de grootste industriebeurs ter wereld. Jaarlijks ontvangt de beurs circa 200.000 bezoekers uit 70 landen. Nederland behoort met ruim 140 exposanten tot de vijf best vertegenwoordigde landen op de beurs. Duitsland en Nederland zijn respectievelijk de vierde en vijfde meest concurrerende economie ter wereld in het Global Competitiveness Report 2015-2016 van het World Economic Forum. Beide landen lopen met hun Smart Industry-programma’s voorop in de vierde industriële revolutie. Zowel Nederland als Duitsland beschikken over succesvolle kennis-ecosystemen, waarin bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden nauw samenwerken. De Nederlandse deelnemers willen hun samenwerking met Duitsland en andere landen verdiepen.

Veranderingen in de Duitse industrie, bijvoorbeeld door digitalisering, bieden kansen voor Nederlandse bedrijven, startups, kennisinstellingen. De 4TU, Brainport Industries, ECP, FME, Metaalunie, Mikrocentrum, NEVAT, Smart Industrie, en StartupDelta presenteren met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Nederlandse postennet in Duitsland een breed Nederlands programma met seminars, collectieve match-making en showcases. Bedrijven leggen contacten met internationale bezoekers, bewindspersonen en internationale beslissers. Nederland legt de nadruk op strategische en meerjarige samenwerkingsverbanden. De Nederlandse high-tech sector is het knooppunt van publiek-private samenwerking. Dit is onze propositie voor Hannover Messe 2018.

Research & Technology - hal 2
Duitse netwerkpartners zien Nederlandse kennisinstellingen vaak als ‘trusted partners’ vanwege hun kennis en creatieve aanpak. Omdat het tijd kost om het vertrouwen te winnen en aan de hoge kenniseisen van Duitse partners in de hoogwaardige Duitse markt te voldoen, is de strategie een meerjarige benadering. Alleen dan kan samenwerking met onderzoeksinstellingen in Duitsland worden verstevigd.

Maakindustrie – hal 4
De productiegroei van de Nederlandse maakindustrie is groter dan in veel andere Europese landen. Duitsland is al jaren de belangrijkste handels- en innovatiepartner van Nederland, vooral voor hoogwaardige technologische producten. De Nederlandse maakindustrie zoekt verbreding van haar afzetgebied, technologische partners, en arbeidskrachten. De Hannover Messe biedt een unieke portal tot de wereldmarkt.

Smart Industry en IT-solutions – hal 8
Hannover Messe betekent: exportkansen en samenwerkingsmogelijkheden voor Nederlandse data gedreven IT-oplossingen op het gebied van IoT, Cloud, Big Data, Cyber Security, Blockchain-technologie en Software Robotics. En toepassingen in de specifieke Duitse sectoren Automotive, Healthcare, Agriculture, Infrastructure. Daarom presenteren Smart Industries, Team ICT en de topsector High Tech Systems & Materials zich gezamenlijk in hal 8. Doel is het bevorderen van Duits-Nederlandse samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en regio’s, gericht op businessdeals en kennisuitwisseling. Het KPMG onderzoek uit 2017 bevestigt immers dat er in diverse Duitse sectoren economische kansen liggen voor Nederlandse ICT oplossingen, gekoppeld aan allerlei technologieën.

Startup missie
Special envoy Constantijn van Oranje leidt de Nederlandse startup missie naar de Hannover Messe 2018. De startups in de missie vertegenwoordigen de beste deep tech oplossingen die het Nederlandse startup ecosystem te bieden heeft. Deze technologieën sluiten heel nauw aan bij de hoofdthema’s van de Hannover Messe: Robotica, e-Mobility en Energy Transition. De Nederlandse startup missie kent een uitgebreid prep-programma voor de beurs, om de bedrijven optimaal voor te bereiden op de beursdeelname. Doel van StartupDelta is om de Nederlandse startups op het internationale podium dat de Hannover Messe biedt maximale exposure te geven richting potentiële handelspartners, media en investeerders en de internationale gemeenschap. StartupDelta zet zich met publieke en private partners in voor het versterken en verbinden van het Nederlandse startup-ecosysteem om startups te empoweren bij het realiseren van hun wereldwijde groei potentieel. 

De Nederlandse showcases op Hannover Messe 2018 laten zien dat je in Nederland moet zijn voor technologische oplossingen en pragmatische innovaties voor maatschappelijke uitdagingen wereldwijd. Toepassingen die het leven en welzijn van mensen in Nederland maar ook wereldwijd helpt verbeteren. De Nederlandse aanpak is: integraal, vindingrijk, zinvol en gericht op de toekomst. Nederland is het land voor samenwerkingsverbanden en technologiepartners, voor research & development ten behoeve van nieuwe innovaties voor maatschappelijke uitdagingen. Voor topbanen voor buitenlandse kenniswerkers (gouden hoofden) vakmensen, en voor knowhow (gouden handen) in de technologie.

Wij nodigen u graag uit om met ons op te trekken tijdens de Hannover Messe.

Inschrijven voor deelname aan de Hannover Messe, via een van de Nederlandse paviljoens, kan via brancheorganisaties die hiervoor de gezamenlijke inzending organiseren. Onderstaande organisaties zijn het aanspreekpunt voor de Holland Paviljoens en activiteiten in de verschillende hallen van de Hannover Messe:

- Hal 2: Holland High Tech House - FME, Ingrid Kerklaan (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
- Hal 8: Holland IT & Smart Industry House - Metaalunie, Ivonne Dentjens (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
- Hal 4: Dutch Industrial Supply Pavilion Startups-  Katja Berkhout (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) & Daan Stoop (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Niederlandische Botschaft 121

Tags: Nederlands paviljoen, HANNOVER MESSE 2018, HM2018