De winkelwagen is leeg

Terugblik op persconferentie Hannover Messe, CeMAT

IMG 0623 2

Op donderdag 25 januari 2018 vond in De Nieuwe Liefde in Amsterdam de Nederlandse persconferentie Hannover Messe en CeMAT plaats. In de aanloop naar de beurzen – die dit jaar van 23 tot en met 27 april parallel aan elkaar plaatsvinden in Hannover, was een zestal sprekers uitgenodigd die vertelden over de huidige (beurs)ontwikkelingen en partnerschappen.

Marc Siemering, Senior Vice President Hannover Messe, sprak namens Deutsche Messe AG over de thema’s die op de komende edities van Hannover Messe en CeMAT te zien zijn. Dr. René Penning de Vries,  Boegbeeld Team ICT van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, wees op de kansen voor Nederlandse ICT-oplossingen in Duitse sectoren en benadrukte daarbij het belang van samenwerking met Duitsland. De Topsector HTSM werd vertegenwoordigd door prof.dr.ing. Dave Blank, lid topteam en wetenschapper Topsector HTSM. Hij vertelde over de belangrijke verhouding tussen technisch onderwijs, wetenschap en de rol van de overheid.

Partnerland Mexico
Elk jaar staat er tijdens de Hannover Messe een land centraal. Het partnerland van Hannover Messe 2018 is Mexico. Als partnerland zal Mexico de gelegenheid aangrijpen om zich aan de wereldwijde industrie te presenteren met nieuwe technologiethema’s, investeringsmogelijkheden, innovatieve groeistrategieën en onderzoeksprojecten. Emilio Granados Franco, algemeen directeur van Bilaterale Economische Zaken van het Ministerie van Buitenlandse Zaken Mexico en Alfonso Mojica Navarro, directeur ProMéxico Nederland, maakten van de persconferentie gebruik om de Mexicaanse bijdrage dit jaar nader toe te lichten.

De vooruitblik op de Hannover Messe en CeMAT werd afgesloten door Victor Koppelaar, Managing Director van Hannover Consultancy BV, de Nederlandse vertegenwoordiging van Deutsche Messe AG. Hij benadrukte nogmaals dat de ‘triple helix’ – een nauwe samenwerking tussen overheid, onderwijs, ondernemers, een belangrijke factor is van de Nederlandse deelname aan de Hannover Messe. Na afloop van de persconferentie vond in de naastgelegen foyer een netwerkborrel plaats.

Download hier de presentaties, persberichten en/of ander persmateriaal