De winkelwagen is leeg

Persconferentie Hannover Messe 2019 (Amsterdam)

messe 20190107 165312 2

Op woensdag 30 januari 2019 vindt in Amsterdam de Nederlandse persconferentie voor de Hannover Messe 2019 plaats. De Hannover Messe is de belangrijkste technologiebeurs ter wereld en zal plaatsvinden van 1 t/m 5 april 2019 in Hannover. De beurs heeft de komende editie als hoofdthema: ‘Integrated Industry – Industrial Intelligence’.

Evenals ieder jaar is een aantal gastsprekers uitgenodigd dat (in)direct verbonden is aan de Nederlandse inzending op de Duitse industriebeurs. Arno Reich spreekt als Senior Vice President van de Hannover Messe over de thema’s en ontwikkelingen die de komende beurseditie te zien zullen zijn. Peter van Harten is ambassadeur van het Nederlandse Smart Industry Program – wat als doel heeft de digitalisering van de Nederlandse industrie te versnellen. Het doel voor Nederland is om tegen 2021 een van de meest flexibele en best digitaal verbonden productienetwerken in Europa te hebben.

Hannover Messe Challenge
Op 1 en 2 april vindt voor de vierde keer de ‘Hannover Messe Challenge' plaats. Het event draait om een dagbezoek aan de Hannover Messe en een Science dag op de Universiteit Twente voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Het doel is om hen te inspireren en enthousiasmeren voor wetenschap en technologie in het hoger onderwijs. Het initiatief wordt georganiseerd door zeven VO-HO netwerken bestaande uit universiteiten, hogescholen en middelbare scholen uit heel Nederland. Pieter Boerman zal als directeur Pre-U van University of Twente het tweedaagse studenteninitiatief nader toelichten. Vorig jaar brachten meer dan 600 leerlingen uit het netwerk een bezoek aan Hannover.

Zweden
Elk jaar staat er tijdens de Hannover Messe een land centraal. Het partnerland van Hannover Messe 2019 is Zweden. Als partnerland zal Zweden de gelegenheid aangrijpen om zich aan de wereldwijde industrie te presenteren met nieuwe technologiethema’s, investeringsmogelijkheden, innovatieve groeistrategieën en onderzoeksprojecten. De Zweedse ambassadeur in Nederland, mevrouw Annika Markovic en de Zweedse handelscommissaris voor Nederland, de heer Tomas Korseman, lichten de Zweedse bijdrage aan de Hannover Messe 2019 toe. De persconferentie zal worden voorgezeten door Victor Koppelaar, Managing Director van Hannover Consultancy BV – de Nederlandse vertegenwoordiging van beursorganisator Deutsche Messe AG.

Locatie en tijd
De Nederlandse persconferentie vindt plaats op woensdag 30 januari 2019 vanaf 14.30 uur in De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, 1053 WP Amsterdam.

Programma
14.30 – 15.00     Ontvangst in de Foyer
15.00 – 16.30     Persconferentie in de Kleine Zaal
16.30 – 17.30     Get Together netwerkborrel in de Foyer

Aanmelden
Wilt u ook aanwezig zijn bij deze persconferentie? Dan kunt u zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tags: Persconferentie, HANNOVER MESSE, 2019