De winkelwagen is leeg

Persconferentie Hannover Messe 2019 (Amsterdam)

IMG 8444

Op woensdag 30 januari 2019 vond in Amsterdam de Nederlandse persconferentie voor de Hannover Messe 2019 plaats. De Hannover Messe is de belangrijkste technologiebeurs ter wereld en zal plaatsvinden van 1 t/m 5 april 2019 in Hannover. De beurs heeft de komende editie als hoofdthema: ‘Integrated Industry – Industrial Intelligence’.

Evenals ieder jaar werd een aantal gastsprekers uitgenodigd dat (in)direct verbonden is aan de Nederlandse inzending op de Duitse industriebeurs. Arno Reich sprak als Senior Vice President van de Hannover Messe over de thema’s en ontwikkelingen die de komende beurseditie te zien zullen zijn. Peter van Harten is ambassadeur van het Nederlandse Smart Industry Program – wat als doel heeft de digitalisering van de Nederlandse industrie te versnellen. Het doel voor Nederland is om tegen 2021 een van de meest flexibele en best digitaal verbonden productienetwerken in Europa te hebben.

Hannover Messe Challenge
Op 1 en 2 april vindt voor de vierde keer de ‘Hannover Messe Challenge' plaats. Het event draait om een dagbezoek aan de Hannover Messe en een Science dag op de Universiteit Twente voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Het doel is om hen te inspireren en enthousiasmeren voor wetenschap en technologie in het hoger onderwijs. Het initiatief wordt georganiseerd door zeven VO-HO netwerken bestaande uit universiteiten, hogescholen en middelbare scholen uit heel Nederland. Pieter Boerman lichtte als directeur Pre-U van University of Twente het tweedaagse studenteninitiatief nader toe. Vorig jaar brachten meer dan 600 leerlingen uit het netwerk een bezoek aan Hannover.

Zweden
Elk jaar staat er tijdens de Hannover Messe een land centraal. Het partnerland van Hannover Messe 2019 is Zweden. Als partnerland zal Zweden de gelegenheid aangrijpen om zich aan de wereldwijde industrie te presenteren met nieuwe technologiethema’s, investeringsmogelijkheden, innovatieve groeistrategieën en onderzoeksprojecten. De persconferentie werd voorgezeten door Victor Koppelaar, Managing Director van Hannover Consultancy BV – de Nederlandse vertegenwoordiging van beursorganisator Deutsche Messe AG.

Presentaties
Hieronder vindt u per gastspreker de presentaties:

pdfPresentatie Arno Reich (Deutsche Messe AG)
pdfPresentatie Peter van Harten (Smart Industry)
pdfPresentatie Pieter Boerman (University of Twente)
pdfPresentatie Tomas Korseman, Sara Keusen (Business Sweden) 

Tags: Persconferentie, HANNOVER MESSE, 2019