De winkelwagen is leeg

Hannover Messe 2019 in beeld

Sfeerbeeld 1

Ruim 130 Nederlandse bedrijven toonden in de eerste week van april hun innovaties op de Hannover Messe 2019 – individueel in één van de 24 hallen of in groepsverband op de vier Holland High Tech Paviljoens. De Duitse beurs kon dit jaar opnieuw rekenen op grote interesse vanuit ons land. Maar liefst 5.900 Nederlanders passeerden de toegangspoortjes in Hannover en zorgde daarmee na China voor het grootste buitenlandse bezoekersaantal. In totaal werd de Hannover Messe dit jaar door 215.000 geïnteresseerden bezocht.

Overheid
Namens het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat brachten onder andere Mona Keijzer (staatssecretaris) en Maarten Camps (secretaris-generaal) een meerdaags bezoek aan de Hannover Messe. Middels een dagvullend programma bezochten zij Nederlandse exposanten en sloten zich aan bij diverse (internationale) evenementen.

Bedrijfsleven
Duizenden vertegenwoordigers van de Nederlandse industrie maakten van de Hannover Messe gebruik om kennis te maken met digitale transformatie. FME-CWM organiseerde hun jaarlijkse inspiratiereis naar de Hannover Messe om stakeholders de nieuwste technologische ontwikkelingen te laten zien. Ook VMO bood een busreis aan, met als doel de samenwerking tussen Nederlandse en Duitse bedrijven te versterken. Daarnaast werden businesstrips georganiseerd door onder andere de Gemeente Tilburg, NOM en LIOF.

Onderwijs
Voor het vierde jaar werd de grootste technische schoolreis van het jaar georganiseerd door het landelijk netwerk van universiteiten en hogescholen. Met de Hannover Messe Challenge worden leerlingen enthousiast gemaakt voor een natuurwetenschappelijke of technische studie en een loopbaan die daarop aansluit. De scholieren kregen tijdens het exclusieve VIP-programma de kans met bedrijven in gesprek te gaan en zich zo te oriënteren op hun eigen toekomst. Nog eens acht onderwijsinstellingen uit het hele land organiseerden zelf een beursbezoek.

Holland High Tech Paviljoens
De helft van de Nederlandse exposanten presenteerden hun producten en diensten gezamenlijk in het Holland High Tech House in hal 2, het Industrial Supply Pavilion in hal 4, het Smart Industry House in hal 8 en het Green & Smart Mobility Pavilion in hal 27.

Hannover Messe 2020
Met ruim 6.000 exposanten en meer dan 200.000 bezoekers is HANNOVER MESSE 's werelds grootste vakbeurs voor industriële technologie. Om haar leidende positie in het tijdperk van digitalisering te behouden, zal HANNOVER MESSE vanaf 2020 nog meer nadruk leggen op industriële transformatie. Met zeven displaycategorieën wordt de basis gelegd voor verdere groei in de kernsegmenten industrie, energie en logistiek.