De winkelwagen is leeg

Vijf redenen om EMO Hannover 2019 te bezoeken

messe 20190613 154226 8

Vijf redenen om EMO Hannover 2019 te bezoeken

Van 16 tot en met 21 september vindt hij weer plaats in Hannover: EMO, dé wereldwijde beurs voor metaalbewerking. Waarom zou iedereen met interesse in metaalbewerking deze beurs moeten bezoeken? Vijf redenen om nú een ticket te registreren.

Reden 1: het is dé plek om de wereld te ontmoeten
Duizenden exposanten uit tientallen landen, van Brazilië tot Zuid-Afrika: EMO kent zijn gelijke niet als het aankomt op de pure aantallen. Nog indrukwekkender dan het aantal exposanten is het aantal beursbezoekers: maar liefst 130.000 mensen uit 160 verschillende landen reizen dit najaar af naar de Duitse stad.

In Hannover krijgen ze een staalkaart voorgeschoteld van het allerbeste dat de metaalbewerking anno 2019 te bieden heeft. “Alle belangrijke fabrikanten voor productietechniek presenteren zich in Hannover”, benadrukt Christoph Miller, hoofd Beurzen bij EMO-organisator VDW (de Duitse vereniging van gereedschapsmachinefabrikanten). “Niemand wil verstek laten gaan op dé wereldtopbeurs voor metaalbewerking. EMO biedt je de kans om nieuwe kennis op te doen, te netwerken, en de wereld te ontmoeten.”

Reden 2: EMO bruist van de innovatie
Kernthema is ‘IoT in de productie’. Standhouders op het gebied van besturings- en automatiseringstechniek en software krijgen een eigen beurszone toebedeeld, schetst Miller. “Het IoT biedt tal van mogelijkheden om meer informatie uit het productieproces te halen en op basis daarvan de productieketen te optimaliseren. Zonder kennis van nieuwe technologieën als deze loop je als bedrijf het risico om op korte termijn irrelevant te worden.” Tijdens EMO vindt verder de brede introductie plaats van umati (een afkorting van ‘universal machine tool interface’). Deze nieuwe communicatiestandaard zorgt ervoor dat gereedschapsmachines van uiteenlopende fabrikanten, via een neutrale en open koppeling, kunnen communiceren met elkaar en met onderliggende IT-systemen. Met umati (ontwikkeld door acht prominente Duitse fabrikanten van gereedschapsmachines en alle belangrijke aanbieders van besturingssystemen) is voldaan aan een belangrijke voorwaarde voor succes op het gebied van smart industry: een goede connectiviteit.

Reden 3: speciale aandacht voor additive manufacturing
Meer efficiency, besparingen op materiaal én een enorme vormgevingsvrijheid: Additive Manufacturing (AM, bij het grote publiek beter bekend als 3D-printing) is bezig aan een flinke opmars – óók binnen de metaalbewerkende industrie. Tijdens EMO kunnen bezoekers in de additive manufacturing circle kennismaken met een volledige procesketen van additieve productie. Welke toepassingen kent AM in sectoren als de auto- en vliegtuigindustrie, machinebouw en medische techniek?

Reden 4: maak kennis met startups en nieuw talent    
Startups krijgen een speciale plek op EMO. Op een oppervlakte van 500 vierkante meter krijgen onafhankelijke startups de kans zich te presenteren voor een breed publiek. Voor beginnende bedrijven met een veelbelovend idee dé kans om contacten te leggen met mogelijke investeerders en met experts van technische universiteiten. Ook maken startups kans op een speciale prijs van 10.000 euro, voor het beste innovatieve idee voor digitalisering in de productie.

Nóg jonger talent kan terecht op het speciale beursgedeelte voor de basisschooljeugd. Hier kunnen ze kennismaken met de technische inhoud van beroepen in de metaalsector en krijgen ze meer informatie over de carrièreperspectieven in de metaalbewerkende industrie.

Reden 5: Hannover
Een bezoek aan EMO kan ten slotte prima worden gecombineerd met een stedentrip naar Hannover. Met ruim een half miljoen inwoners is de Duitse stad een van de grootste steden van Duitsland. Bezoekers kunnen terecht in het prachtige oude centrum, met zijn vele parken, bezienswaardigheden en musea. Hannover is bovendien een levendige studentenstad, met hippe winkels en restaurants en een bruisend nachtleven. Des te meer reden dus om EMO te combineren met een bezoek. 

Geïnteresseerd in een bezoek aan EMO Hannover 2019? Registreer een gratis entreeticket via deze link: 
https://www.emo-hannover.de/ticketregistration?dfyv3

Tags: EMO, Tickets, 2019