De winkelwagen is leeg

EuroBLECH 2020 uitgesteld

Banner

Mack Brooks Exhibitions heeft op 7 juli 2020 het uitstel van EuroBLECH aangekondigd, dat op het beursterrein van Hannover in Duitsland zou plaatsvinden van 27 tot 30 oktober 2020. De nieuwe datum voor de volgende EuroBLECH is 9 – 12 maart 2021. Deze beslissing werd genomen na uitgebreide gesprekken met alle exposanten en partners die hun voorkeur hebben uitgesproken om de beurs niet in oktober te houden, in het kader van de aanhoudende Covid-19-crisis. Ook de onzekerheden rond de reisbeperkingen om het internationale karakter van het EuroBLECH-evenement te behouden, waren voor veel deelnemers een punt van zorg.

Nicola Hamann, Managing Director van Mack Brooks Exhibitions: "De afgelopen maanden zijn uitdagend geweest, met name voor de plaatverwerkende industrie en de daaraan gerelateerde industriesectoren. We hebben een daling van de bestellingen van kapitaalgoederen gezien en veel bedrijven vertellen ons over hun uitdagingen bij het omgaan met de gevolgen van de Covid-19-pandemie. Hoewel we onlangs de goedkeuring hebben gekregen van de autoriteiten voor ons veiligheidsconcept om EuroBLECH in oktober van dit jaar te houden, hebben we besloten om EuroBLECH uit te stellen tot het voorjaar van 2021".

Als onderdeel van een recente reeks onderzoeken in de industrie hebben de deelnemers aan EuroBLECH aangegeven dat zij een netwerk moeten opzetten en zaken moeten doen om de weg te effenen voor het herstel van de industrie na de Covid-19-pandemie. EuroBLECH zal daarom in oktober een virtueel knooppunt voor de wereldwijde plaatverwerkende industrie aanbieden: "Naar aanleiding van de feedback van onze exposanten en bezoekers die aangeven dat het noodzakelijk is om deel te nemen aan een evenement, ook al is het niet in fysieke vorm, zullen we van 27 tot 30 oktober een Digital Innovation Summit organiseren. Deze Summit biedt onze exposanten een platform om hun nieuwste machines en oplossingen te demonstreren en virtuele ontmoetingen te organiseren met internationale bezoekers. Wij geloven dat het onze plicht is om de industrie door deze buitengewone tijden heen te helpen door dit jaar een online marktplaats aan te bieden als platform voor innovaties en als startpunt voor het herstel van de industrie", vervolgt Nicola Hamann.

Het EuroBLECH-team zal de komende weken en maanden nauw met klanten en partners communiceren en hun exposanten, partners, leveranciers en bezoekers bedanken voor hun steun in deze uitdagende tijd. Meer informatie over de Digital Innovation Summit zal binnenkort beschikbaar zijn.

De grootste beurs voor plaatbewerkingstechnologie ter wereld trekt om de twee jaar topprofessionals uit de industrie uit de hele wereld aan. De beurs richt zich op specialisten op alle managementniveaus in het midden- en kleinbedrijf en op grote ondernemingen uit alle belangrijke sectoren van de industrie. Met een enorme hoeveelheid live machine demonstraties staat EuroBLECH met internationale plaatbewerkingsprofessionals bekend als het belangrijkste evenement om slimme oplossingen en de juiste machines, apparatuur en materialen voor hun bedrijven te vinden. In totaal waren 56.307 internationale vakbezoekers aanwezig op de vorige beurs.

Voor updates en meer informatie kunt u terecht op de website www.euroblech.com.