De winkelwagen is leeg

Holland partnerland HANNOVER MESSE 2014

.

Nederland duitslandNederland is gevraagd om aankomende editie partnerland van de HANNOVER MESSE te worden. Een kans voor Nederland om niet te laten schieten. De Nederlandse industrie heeft op deze vraag volmondig JA geantwoord. De HANNOVER MESSE is de belangrijkste en grootste industriële beurs ter wereld. De beurs is internationaal zeer bekend bij het bedrijfsleven, journalisten, politici en opinieleiders. De HANNOVER MESSE telde afgelopen editie 6.550 exposanten uit meer dan 60 landen en begroette 220.000 bezoekers.


Holland partnerland

Ieder jaar kiest de HANNOVER MESSE een land uit om partner te zijn voor de desbetreffende editie. In de voorgaande edities waren Frankrijk, China en Rusland partnerland van de HANNOVER MESSE. De bijzondere status van het aangewezen Partnerland geeft dat land een high-profile platform. Voor 2014 krijgt Nederland de mogelijkheid om industriële producten en innovaties te tonen waarin Nederland excelleert. Hiertoe behoren de topsectoren: Water, Energie, High-tech Systems en Materialen alsmede alle bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in de productie van hoogwaardige industriele half- en/of eindproducten.


Nederland-Duitsland
"Dit tandem staat voor een nauwe en succesvolle economische relatie, die een extra impuls krijgt op de HANNOVER MESSE 2014," verklaarde Dr. Jochen Köckler, lid van de Raad van Bestuur van de Deutsche Messe. "Nederland is een zeer dynamische exporteur en één van de belangrijkste handelspartners van de Duitse industrie. Kortom het ideale partnerland van 's werelds toonaangevende industriële beurs."

Holland Partnerland breed gedragen
De Nederlandse overheid ondersteunt Holland Partnerland HANNOVER MESSE. De Nederlandse ministers van Economische Zaken Henk Kamp en Lilianne Ploumen, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, kondigen aan samen te werken om het succes en de betrokkenheid van Nederland bij HANNOVER MESSE te stimuleren. Hun motto: "Buitenlandse handel creëert binnenlandse banen." Bij de openingsceremonie op zondag 6 april 2014 zal minister-president Mark Rutte de officiële opening namens Nederland verrichten.

 

Klik hier voor meer informatie over de HANNOVER MESSE 2014.

Klik hier als u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief over beurzen in de categorie 'Industrie'.