De winkelwagen is leeg

Winnaars innovation@DOMOTEX bekend

DOMOTEX innovations


Vandaag op de DOMOTEX, morgen in woonruimten en gebouwen over de hele wereld. Met het nieuwe format Innovations@DOMOTEX plaatst de wereldbeurs voor tapijten en vloerbedekkingen de trends van de toekomst in het middelpunt. Het concept biedt de op de DOMOTEX exposerende bedrijven de mogelijkheid om hun product- en designhoogtepunten in speciale beursgedeelten te presenteren en daardoor sterk onder de aandacht te brengen. Van deze kans wordt gebruik gemaakt. Ruim 100 bedrijven, daaronder meer dan 70 uit andere landen dan Duitsland, hebben zich aangemeld voor het nieuwe concept. Ze hebben circa 200 producten ingestuurd op het gebied van textiele en elastische vloerbedekkingen, parket, laminaat en moderne met de hand vervaardigde tapijten. Onder voorzitterschap van product- en industrieel vormgever Stefan Diez uit München heeft een onafhankelijke jury van zes leden beslist welke producten centraal zullen staan op de wereldbeurs voor tapijten en vloerbedekkingen van 11 t/m 14 januari 2014 in Hannover. In totaal 70 bijdragen bleken succesvol.

Innovatie als jurythema
De inzendingen zijn beoordeeld aan de hand van vooraf vastgelegde selectiecriteria. Welke relevantie heeft het product voor de verschillende doelgroepen? Is het rijk aan ideeën, fris en modern? Ook kenmerken als technologische vernieuwingen, het designconcept en de kwaliteit werden beoordeeld. Daarmee filtert de jury de essentie van de DOMOTEX en toont aan de bezoeker wat deze gezien moet hebben. „We hebben ons de vraag gesteld wat het begrijp innovatie tegenwoordig eigenlijk betekent. Het gaat om nieuwe dingen, maar ook om duidelijke verbeteringen van details, om praktische oplossingen en ideeën. Interessant voor mij als ontwerper was de blik op de complexe ambachtelijke aspecten van het thema en het verband met kwesties op het gebied van leggen en verwerken, met de praktische toepassing dus“, aldus de juryvoorzitter Stefan Diez. Voor de doelgroep van planners, architecten en binnenhuisarchitecten biedt Innovations@DOMOTEX een belangrijk oriëntatiehulpmiddel en een overzichtelijk infomatieportaal. Diversiteit en voordelen van bepaalde producten voor verschillende toepassingen worden hier aanschouwelijk gepresenteerd.

Uitvoerige communicatie over 70 producten
Voor, tijdens en na de beurs worden de voor Innovations@DOMOTEX genomineerde producten op bekwame wijze voor het voetlicht ge¬bracht. Het thema innovatie loopt als een rode draad door de hele communicatie. Ook een Innovations@DOMOTEX Guide maakt daarvan deel uit. In deze brochure staat een overzicht van alle uitgekozen bedrijven die op de beurs exposeren en hun producten. De informatie is ook beschikbaar op de website van de DOMOTEX 2014. Bezoekers krijgen daarmee een overzichtelijk leidraad in handen. Op de DOMOTEX 2014 dient de Guide als oriëntatiehulpmiddel waarmee de bezoekers naar de drie Innovations@DOMOTEX Areas worden geleid. Met deze expositiegedeelten in de hallen 6, 9 en 17 plaatst de DOMOTEX 2014 de 70 genomineerde producten prominent op de voorgrond. Elk van de expositiegedeelten heeft en bijzonder zwaartepunt, zoals textiele en elastische vloerbedekkingen, parket en laminaat en moderne met de hand vervaardigde tapijten. Het idee daarachter: „De details over tapijten, laminaat en parketvloeren krijgen de bezoekers op de beursstands. De Innovations@DOMOTEX Areas moeten vooral inspiratie bieden en de trends van de branche duidelijk naar voren brengen“, aldus dr. Jochen Köckler, lid van de raad van bestuur van Deutsche Messe AG. Dat lukt niet in de laatste plaats dankzij Jürgen Mayer H. De succesvolle Duitse architect gaf de Innovations@DOMOTEX Areas vorm, waar de producten op indrukwekkende wijze worden gepresenteerd.

Nederlandse deelname op Innovations@DOMOTEX
De volgende Nederlanse bedrijven zijn als winnaars uit de bus gekomen en zullen aankomende edities hun nieuwste innovatie presenteren.
• Edel Tapijt
• Boleform
• Cum-Laude
• Fetim
• Houtindustrie Schijndel

De jury:
• Stefan Diez (juryvoorzitter), Stefan Diez Office, München
• Manfred Birkenstock, directeur van COPA eG, Hofheim-Wallau
• Susanne Brandherm, brandherm + krumrey interior archi¬tec¬ture, Keulen
• Stefan Heinze, hoofdredacteur van het tijdschrift boden wand decke, Bad Wörishofen
• Kirstin Ollech, redacteur van het tijdschrift Schöner Wohnen, Ham¬burg
• Karl A. Wildermuth, redacteur van het tijdschrift Holz-Zentral¬blatt, Leinfelden-Echterdingen

 

Klik hier voor meer informatie over de DOMOTEX Hannover.