De winkelwagen is leeg

Persbericht 08-01 | persconferentie HANNOVER MESSE

PK 08-01

Minister-president Mark Rutte opent samen met Angela Merkel Hannover Messe De Hannover Messe, de belangrijkste industriebeurs ter wereld, telt de komende editie een recordaantal van ruim 200 deelnemers uit Nederland. Deze gestegen belangstelling komt onder meer doordat Nederland officieel Partnerland van de beurs is. Bedrijven en organisaties uit diverse branches zullen zich profileren op een twaalftal paviljoens, verspreid over de beurs. Deze wordt gehouden van 7 t/m 11 april 2014.


Minister-president Mark Rutte verricht op 6 april samen met Angela Merkel de officiële opening van de Hannover Messe, de belangrijkste industriebeurs ter wereld. Nederlandse bedrijven grijpen de Hannover Messe graag aan om zich wereldwijd te presenteren en dat dat geldt zeker voor de komende editie. Dit jaar is Nederland ‘Partnerland’ van de Hannover Messe en dat betekent extra aandacht voor alle exposanten uit Nederland.


De beurs richt de focus op een viertal actuele thema’s: Industrial Automation & IT, Energy & Environmental Technologies, Industrial Supply en Research & Technology. Verdeeld over de beurs zijn er twaalf paviljoens waar de diverse thema’s op bijzondere wijze worden toegelicht.


Doordat de Nederlandse economie in het binnenland stagneert en de export zorgt voor de verwachte economische groei is het deelnemen aan de beurs een stimulans voor veel bedrijven. ‘De verkiezing van Nederland als Partnerland geeft dit nog een extra schwung’, aldus Victor Koppelaar, directeur van Hannover Consultancy en als zodanig 17 jaar bezig met het bemiddelen van bedrijven en organisaties die zich willen presenteren op beurzen in Duitsland.


De sterke stijging van het aantal deelnemers ziet Koppelaar als bewijs van de kracht van de beurs, maar vooral als teken dat Nederlandse bedrijven zich internationaal graag willen profileren en positioneren. Hij verwijst daarbij naar de bijzondere positie die Nederland tijdens de komende editie van de beurs inneemt. Hierdoor kunnen exposanten nu onder bepaalde voorwaarden tegen gunstige tarieven deelnemen aan de Hannover Messe.

 

Klik hier voor meer informatie over de HANNOVER MESSE 2014.